Råd till pension
Sök:

Råd till pension

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Alle

ställde för sedan frågan: Råd till pension

Tänkte börja ändra mitt pension till

Avanza global 50%

Avanza emerging märkets 30%

Avanza zero 20%

Ha 36år kvar till pensionen å bara låta dom vara i dom tre fonderna hella tiden

Elr ska jag köra lysa?

 

Tjänstepension har jag på folksam LO

Ska jag flyta över det till avanza 75?

 

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Nej du ska flytta över allt till Avanza Global. Men se till att du har en buffert på vanligt bankkonto för kortsiktiga utgifter.

Skippa Lysa och Avanza 75. De är till för att andra ska tjäna pengar på ditt sparande.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Okej 2000kr i månade på avanza global? Ska jag inte ha med mig några andra fonder alls?

  Så ska jag ha tjänstepensionen på avanza global med?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Alle
 2. Vit pil

  Jag tycker ditt sparande ser vettigt ut, bättre än vad jag tror 99% av Sveriges befolkning har. Man kan alltid diskutera detaljer, jag själv anser ju tex att Lysa är bättre och enklare, och att det därför är värt att betala deras (väldigt låga) avgift. Men det är ju verkligen en diskussion på en hög detaljnivå och som egentligen inte är särskilt viktig.

  Jag antar att detta handlar om rent pensionssparande, och kommenterar därför inget angående buffert, kortsiktigt sparande etc.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Henrik L
 3. Vit pil

  Missade det sista angående tjänstepensionen kommenterar det senare.

  1+
  Gravatar ikon för användaren
  Henrik L
 4. Vit pil

  Ja det stämmer dom tre fonderna å den fördelingen tänkte jag ha till pension ha 36 år till pensionen 2000kr i månaden å inte röra dom alls

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Alle

Kommentera

svarade på frågan för sedan

För ditt långsiktiga sparande (till pension eller nära dom åren) behövs inga andra fonder än Avanza Global.

Tjänstepension kan ju ha andra avgifter så det får man titta på separat. Avanza Global har 0,11 % i årlig avgift. Kolla om det finns någon bred global indexfond som slår det där du har din tjänstepension.

Återigen undvik LYSA och andra så kallade robotar. Du behöver inte betala extra till dom utöver avgiften till fondbolaget! 100 % i Avanza Global och du har gjort ett jättebra fondval som få eller inga slår!

Bry dig inte om att ”bredda ditt fondval” med 5 % hit och 10 % dit i småbolag, tillväxtfonder, guld eller liknande. Det sänker din avkastning. Avanza global täcker mer än 1000 olika bolag i hela världen och det räcker gott.

Har du 100 % i Avanza global behöver du inte tänka på rebalansering och liknande som kan komma upp när du läser här på bloggen!

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Vad har du egentligen för stöd för att tillägg med tillväxtmarknader eller guld sänker avkastningen?

  Dessutom trodde jag folk på bloggen redan visat att Länsförsäkringar global indexnära är marginellt billigare pga skatteeffekter.

  Det är klart att LYSA och liknande är något dyrare men ibland kan bekvämligheten vara värt det.

  3+
  Gravatar ikon för användaren
  ML

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-02-11 klockan 17:40 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂