Råd vid investering
Sök:

Råd vid investering

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Camilla

ställde för sedan frågan: Råd vid investering

Hej!

Jag skulle vilja ha råd med hur mycket jag ska ha i varje hink? Har 200 000 att investera. Ska man ha mer i mellanrisk nybörjarportföljen eller satsa mer på passiva hinken globala barnportföljen?

Bufferten är borträknad

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Mellanriskhinken är för utgifter i relativ närtid, kanske 1-5 år eller så. Du kan sätta ett tak på hur stoe mellanhink du vill ha. Den passiva hinken är den som kan växa mot oändligheten, din ”pengamaskin”. Det är i den du lägger de stora pengarna.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  För att veta vad som är rimligt att ha i mellanrisk så brukar Jan föreslå 4-7 års utgifter ifall att du skulle bli arbetslös.
  Men om vi säger 4 års utgifter så kan man oftast räkna bort första året då a-kassan täcker detta, om man såklart har a-kassa.
  Sedan räknar man då hur mycket utgifter man har under ett år och gångra det med antalet år, då får du ut en summa som du kan ha som mellanrisk.

  1+
  Gravatar ikon för användaren
  Robin Wikström
 2. Vit pil

  Jag fattar inte hur jag räknar ut? Alltså de utgifter jag har varje månad, boende, mat, lån osv?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Camilla
 3. Vit pil

  Ja men precis, skriv ned på ett papper vilka fasta kostnader ni har varje månad.
  Sedan plussar du på vad ni lägger på mat och andra kostnader som ni anser att ni behöver för en normal levnadsstandard.
  Det är den summan du ska använda.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Robin Wikström

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-06-04 klockan 21:10 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.