Rådgivning
Sök:

Rådgivning

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Louise Antonsson

ställde för sedan frågan: Rådgivning

Hej Jan!

Jag har läst din blogg och sett era videor! Så himla intressant och lärorikt. Jag har gjort upp en plan men är inte säker på om jag är helt rätt på det. Tänkte bara dela med mig om hur jag tänker gällande mitt sparande, så kanske du kan se om det är en bra idé eller inte?

Jag är helt ny på detta och är inte så bra med fonder och aktier.

Jag tänkte spara 1000 kr varje månad i mitt sparkonto hops norweigen, eftersom jag har gjort det tidigare och såg att de har högst sparränta. Jag tänkte spara i de kontot i cirka fem år, kanske mer.

Sen tänkte jag spara 1000 kr i nordnet, men jag vill gärna göra det enligt din nybörjarportfölj. Ska jag då ringa dem och be dem hjälpa mig att bygga den?

Jag betalar även in 5000 kr varje månad till kontantinsatsen som redan är betald av min sambo, men jag betalar av till honom nu i ett och halvt år så vi ligger lika sen. Sen efter två år så tänkte jag även spara 2000 kr under 10-20 år i globala barnportföljen, samt 2000 kr i pension i globala barnportföljen.

Låter detta bra? Tänker jag rätt?

Måste jag lägga ett startbelopp? För jag har inga pengar sparade just nu.

Tack för all inspiration!!

Med vänlig hälsning

Louise

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Louise!

Kul att du har hittat till sparandets värld!

Avanza har högre sparränta än Norwegian just nu, så kolla gärna över det!
Vad är målet med sparandet på Norwegian, varför just 5 år?
Tänkte om du kunde placera dessa pengar på något smartare sätt som genererar någon avkastning.

Välj en av nätmäklarna Avanza eller Nordnet, den du tycker känns lättast att hitta på.
Starta ett konto där och bygg sedan din egna portfölj efter vad du lär dig, läs gärna på lite, finns många artiklar här på bloggen som kan hjälpa dig till att bygga din egna portfölj.
När du väl har ett konto där så är det väldigt lätt att starta ett månadssparande, jag personligen tycker avanza är enklast och har snyggast hemsida.

Tycker det låter jättebra att du fortsätter spara dom pengarna efter att du har betalat av din sambo.

Hoppas du kommer fram till något bra!

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Hej Robin!!

  Tack så jättemycket för svaret :)
  Jag har öppnat konto i avanza nu och ska ringa dem så de kan hjälpa mig börja spara.
  Nej egentligen tänkte jag 5 år mer för att om jag ska spara längre så är det nog bra att investera dem också… Men jag ska läsa mer om det. Bra att ha en buffert som inte ligger i aktier och fonder kanske om något skulle hända.
  Tänker att jag spara 1000 kr som jag inte investerar i avanza Sparkonto som du sa och sen 1000 kr i nybörjarportföljen. Sen sparar jag 4000 kr till I månaden efter att jag betalat av min sambo.

  Ser fram emot detta! Tack!

  Med vänlig hälsning
  Louise

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Louise

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-01-10 klockan 12:24 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.