Rådvill
Sök:

Rådvill

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Erik Bengtsson

ställde för sedan frågan: Rådvill

Vi är ett äldre par, 92 och 90 år. Har hus, inga skulder, 900.000 i fonder och (nu kommer problemet) 800.000 på icke räntebärande konton. Vad göra med de sistnämnda pengarna?  Räntefonder, men i så fall vilka. Något annat förslag? Är synskadad och har svårt hänga med i svängarna, därav delvis mina frågor.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Det är svårt att svara på innan vi vet mer.

Vad ska pengarna vara till? Tar ni av dem för att fylla ut pensionen? Är de till efterkommande generationer? Ska de vara till något speciellt syfte i framtiden?

Vad är det för typ av fonder de andra pengarna är i?

Ett första steg kan ju åtminstone vara att flytta pengarna till konto som ändå ger ränta hos någon nischbank som har statlig insättngsgaranti.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-02-12 klockan 11:27 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.