Räkna på billeasing
Sök:

Räkna på billeasing

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Martin C

Den här artikeln publicerades 2017-03-31 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Räkna på billeasing

Har börjat räkna lite på det här med leasing och då är det rent ekonomiskt och med flera hypoteser, men så är det ju alltid vid ett bilköp oavsett finansiering.
Bif min uträkning, du får gärna titta på den vid tillfälle.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Martin,
Kikade igenom ditt excelark, det jag kan säga är väl att jag tycker att din ränteintäkt från eventuellt sparat kapital var väldigt hög (för att kalla den ränta, avkastning vore mer rimligt annars). Om du förutsätter att du ska sälja bilen efter 3 år så blir ju den största delen värdeminskning och inte finansieringsform (för du får ju betala för värdeminskningen i vart fall, oavsett om det är månadsavgift eller värdeminskning).

Så det jag tycker och tänker är att om du oavsett kommer sälja bilen om 3 år så spelar finansieringsformen mindre roll, du kommer inte att ”spara pengar” på något av dem egentligen, utan det beror mest på vilka hypoteser du ställer upp, t ex. avkastning på kapital.

 

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-03-31 klockan 22:21 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.