Ränta på lönekontot på marginalen bank
Sök:

Ränta på lönekontot på marginalen bank

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Adde

ställde för sedan frågan: Ränta på lönekontot på marginalen bank

https://www.marginalen.se/privat/konto/lonekontot/

Hej, vet att du skrivit tidigare om Preem o Shell, och jag hittade marginalen bank som tydligen ska ha ränta på lönekontot.

Om man skulle ha detta till sin ”vardagsbank” (vanligt bankkort och betala räkningar), är detta något att rekommendera?

I övrigt bra podd  m.m

Tack på förhand

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

En sak jag ser direkt är att det är en månadskostnad på kontot, i och för sig inte mer än 19 kr men ändå något jag kan tycka är onödigt. Det utgår också en årsavgift som betalas i förskott.

Jag kikade på villkoren, en grej man kan ha med sig är att räntan är rörlig och både kan sänkas och höjas framöver. Att de har insättningsgaranti är bra, då garanteras man insatt belopp upp till 950 000 kronor per kund även om de skulle gå i konkurs. Ser inga konstigheter i villkoren, det ser seriöst ut så att säga.

Däremot kan en del avgifter tillkomma som inte syns på första sidan, t.ex:

Valutaväxlingsavgift: 1,65% på köp och uttag utomlands
Övertrasseringsavgift: 75kr
Övertrasseringsränta: 15 % + Riksbankens referensränta på övertrasserat belopp

Mer kan du se om du tittar här: https://www.marginalen.se/globalassets/_documents/a-privat/1-konto/4-lonekontot/marginalen-bank-privat-konto-lonekonto-prislista-from-20180701.pdf

Hälsningar
Elin

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-07-01 klockan 16:46 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.