Ränta på ränta
Sök:

Ränta på ränta

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Anders

ställde för sedan frågan: Ränta på ränta

En fråga:

Jag månadssparar i 7 olika indexfonder på relativ lång sikt, 15-20 år. Är tämligen ny på detta men har fått ihop ett litet kapital om drygt 300’. Min (dumma) fråga: för att få nyttan av ränta-på ränta-effekten över tid, måste jag göra något mer än bara månadsspara? Måste jag exempelvis sälja av fondandelar motsvarande överskottet en gång per år och sedan återinvestera om ni förstår?

Eller är det bara att fortsätta månadsspara år efter år för att så småningom förhoppningsfullt göra en framgångsrik exit?

Tack på förhand!

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

I fonder så återinvesteras pengarna automatiskt, så du får ta del av ränta på ränta utan att göra något :)

Hälsningar
Elin

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Bara fortsätt att månadsspara.
/Kim (enkel-ekonomi.blog)

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-04-17 klockan 21:33 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.