Ränta på ränta kalkylator
Sök:

Ränta på ränta kalkylator

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Marie

Den här artikeln publicerades 2017-05-15 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Ränta på ränta kalkylator

Hm, tur att det inte finns några dumma frågor, då jag inte riktigt greppar ränta på ränta kalkylatorn. Förstår hur jag ska fylla i siffrorna, men är det något som sköter sig själv eller måste jag göra något aktivt mer än att månadsspara i min fondportfölj? Är ny i denna bransch och försöker läsa allt jag kan.

Fråga nr 2: Sparar enligt ditt råd 60 räntor och 40 aktiefonder (är drygt 60 år). Ska spara 4-5 år. Sparar 10000/mån. Enligt kalkylatorn ser det väldigt positivt ut. Är 8 % avkastning en norm också om man har mer räntefonder? (Ger ju mer med aktiefonder har jag förstått?) Tar gärna en återkoppling på mina fondval.

länsförsäkringar global indexnära 15%,  spp aktiefond global15%, spiltan aktiefond investmentbolag5%, länsförsäkringar tillväxtmarknad indexnära 5%, spiltan räntefond sverige 30 %, swedbank robur penningmarn. 15 %, amf räntefond lång 15 %

Tack på förhand!

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Räntefonder ger kanske historiskt 4 % men för närvarande ger de nästan ingenting. Riksbanken har ju till och med minusränta! Roburs räntefond kan inte ge mycket.

Personligen föredrar jag LF före SPP och hade sparat mer i Spiltanfonden. Fördelningen ränta och aktier beror helt på vilken risknivå du vill ha. Jag har själv lite mer aktier. Obs! Högst personliga synpunkter.

 

 

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-05-15 klockan 21:51 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.