Ränta på ränte effekt
Sök:

Ränta på ränte effekt

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Simon

ställde för sedan frågan: Ränta på ränte effekt

Hej!

Drabbas ränta på ränta effekten om man har tex 10 fonder jämfört med 1 fond?

dvs stiger portföljen snabbare med en fond eller stiger det lika snabbt som en med 10 fonder. under förutsättning att portföljerna har samma värde och stiger i värde lika snabbt.

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Allt annat lika blir det ingen skillnad.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Du har ju samma belopp oberoende om du har en, tio eller hundra fonder. Det är beloppet som påverkar ränta på räntaeffekten, inte antalet fonder.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Nestor
 2. Vit pil

  Som ovanstående har skrivit så spelar det ingen roll om du har en eller flera fonder för ränta på ränta-effekten.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Robin Wikström

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-07-11 klockan 13:24 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.