Ränte- obligationsfonder/räntetrippel
Sök:

Ränte- obligationsfonder/räntetrippel

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Funderaren

ställde för sedan frågan: Ränte- obligationsfonder/räntetrippel

Hej,

Vad göra när Spiltans räntefonder är stoppad för handel? Kör räntetrippeln på ett större kapital i spiltan räntefond, spiltan högräntefond och IKC avkastningsfond som ska arbetas in i marknaden under x lång tid. Begriper ju att det är stopp för sälj och köp,  men vad kan man förvänta sig att utfallet blir om nu Corona pandemin fortgår en längre tid? Var tyvärr en dag för sen på försäljning av spiltan fonderna ☹️.

När väl handel tillåts igen (ingen som vet när!) så är frågan hur en eventuell räntetrippel bör se ut. Någon  som har förslag på upplägg för räntespar på kapital som parkerats inför investering?

Det finns 2 svar till denna fråga

Best Answer

svarade på frågan för sedan

Har inte de aktuella händelserna visat att räntetrippeln som bestod av bara företagsobligationer, varav ganska mycket high yield, var en kass idé från början?!

 

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej!

Pengar som väntar på att investeras skulle jag ha lagt på ett sparkonto med ränta, t.ex Collector hos Avanza.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Tack för svar!

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Funderaren

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-03-29 klockan 18:34 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.