Räntefond
Sök:

Räntefond

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Torbjörn

ställde för sedan frågan: Räntefond

Fråga om räntefonderHar nu 80% aktier 20% räntorOm jag vill byta bort Spiltan räntefond mot vad ??Något förslag ? Lyssnat på podden men tycker det var oklart/Torbjörn

Det finns 3 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

JAG skulle inte bytta bort Spiltans räntefond ,för att jag tror att dom hade reagerat rätt när dom stoppade fonden allt detta för att förhindra et större kursfall ,nu när handeln är igång kursen stiger varje dag ,och det finns likviditet i fonden  folk har börjat sälja i panik och många i förlust ,förväntade avkastning enligt förvaltaren är upp till 2% ,men om du ändå vill bort från företagsobligationer då blir bara statsobligationer som är nästan lika riskfyllda ,för att Spanien,Italien, Frankrike är i stort kris, euron kan falla kraftigt  och t.om. EU kan falla för att länderna stängs mer och mer och att nationalismen växer,dollarn kan oxo falla kraftigt för att USA är kris och många kommer att dö, stora stimulanser i USA kan vara fel signaler till marknaden därför FED pratar mer och mer att knyta dollars värde till landets guldreserv detta betyder i praktiken en värdeminskning av valutan i början i alla fall ,jag skulle satsa dom 20 % i ,,cash,, i dom storbankerna sk.systembanker som staten kommer att rädda om det behövs,detta tycker jag men jag kan ha fel   som vanligt.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Amf företagsobligation. Den är likvärdig och billigare

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Kan man lita på Avanza bank eller ska man välja SBAB?

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-04-09 klockan 17:02 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.