räntefond eller likvida medel
Sök:

räntefond eller likvida medel

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Peter

ställde för sedan frågan: räntefond eller likvida medel

Hej,

Jag har ca 500 000 SEK som ska placeras i fonder för ett långsiktigt sparande. Jag har en bra fördelning av indexfonder (global, Sverige, Norden och Tillväxt). Jag tänker att jag ska köpa fonder lite i taget, månadsvis för att minska risken. Då har jag mycket likvida medel tills de är investerade – är det en bra ide´att köpa en räntefond istället för att ha pengarna likvida i depån?

Mvh Peter

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Faktum är att det rekommenderas att investera hela klumpsumman vid ett tillfälle. Varför kan du läsa här:

Investera allt på en gång eller sprida ut det över tid?

Hälsningar
Elin

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-10-19 klockan 09:36 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.