Räntefond eller sparkonto med ränta?
Sök:

Räntefond eller sparkonto med ränta?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Lisa

ställde för sedan frågan: Räntefond eller sparkonto med ränta?

Är relativt grön när det kommer till sparande och har ett litet dilemma. Vad lönar sig bäst efter skatt, att placera pengar via ISK i räntefonder, typ AMF räntefond och SPP obligationsfond kontra sparkonto med en ränta på 0.75%? Gäller ett sparande med en tidshorisont på ca 2-5 år.

 

 

 

 

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

På två års sikt skulle jag göra ett bankkonto med insättningsgaranti. På 3 – 5 års sikt hade jag nog kört en variant på räntefonder i en vanlig aktiedepå.

Till helgen kommer ett avsnitt som tar upp några exempel på räntefonder och en sådan försiktig portfölj som du beskriver.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Jag skulle säga för maximal avkastning i förhållande till risk: 10% Avanza Zero och 90% AMF Räntefond Lång.

Utan att ha räknat på det tror jag portföljen ovan kommer vara lönsam även på ISK efter skatt.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-01-03 klockan 22:46 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.