Räntefond i ISK / Kvittning av schablonbeskattning mot ränteutgift
Sök:

Räntefond i ISK / Kvittning av schablonbeskattning mot ränteutgift

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Olden

ställde för sedan frågan: Räntefond i ISK / Kvittning av schablonbeskattning mot ränteutgift

Hej,

Tack för en mycket informativ sida Jan!, uppskattar den extra mycket som nörd av grafer och uträkningar.

Hade bara en kort fråga gällande ränteplacering i ISK. Generellt sett så vill man ha idag runt minimum 1,5% i avkastning för att balansera avkastning/beskattning gentemot ett ”fritt fondsparande”.

Men om man samtidigt har krediter och betalar lån, där räntan kvittas mot schablonintäkten, så innebär väl det att den ”regeln” kan revideras, eller är jag fel ute?

//Olden

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jag vill påstå att du är fel ute. Hade du inte haft ISK så hade du ju fått 30 procent skatteeffekt på den summan som nu kvittas mot schablonintäken från ISK.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-05-24 klockan 10:06 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.