Räntefond - ISK eller fondkonto? Eller räntekonto?
Sök:

Räntefond – ISK eller fondkonto? Eller räntekonto?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Hanna

ställde för sedan frågan: Räntefond – ISK eller fondkonto? Eller räntekonto?

Hej, för den delen av ens sparande som går till "krockkudden", alltså säkert sparande så är jag villrådig. Jag har tänkte spara – efter bl a läst på den här sajten – spara en del i AMF långräntefond, Spiltan räntefond Sverige och/eller Spiltan högräntefond. MEN: ska jag placera dem i ett ISK eller fondkonto? Eftersom avkastning är låg så sa någon till mig att det är mer fördelaktigt med ett fondkonto jämfört med ett ISK som passar bättre för aktier och aktiefonder med lite högre risk. Vilken är er bedömning?

Och en ytterligare fråga: om man räknar av vinstskatt och avgifter – är det kanske lika bra att sätta pengarna på ett vanligt räntekonto? Det finns ju sådana som har 0.65-0.75 procent ränta. Kanske lika bra avkastning som en räntefond summa kardemumma?

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-05-26 klockan 16:13 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.