Räntefond som fokuserar på amerikanska statsobligationer?
Sök:

Räntefond som fokuserar på amerikanska statsobligationer?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Björn

ställde för sedan frågan: Räntefond som fokuserar på amerikanska statsobligationer?

Hej!

Jag undrar om någon har kunskap om en räntefond som är exponerad mot amerikanska statsobligationer, helst kortare löptid 3mån till 2år.

Mvh Björn S

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Morningstar har ett sökverktyg aom är bra för detta. Du kan söka fonder i kategorin ”Räntefonder – Utland”. Till exempel i underkategorin ”dollar, statsobligationer”:

https://www.morningstar.se/Funds/Quickrank.aspx?treenode=18&ctgry=EUCA000582&sort=Year_5&ascdesc=Desc

De flesta handlas i USD så där får du betala växlingsavgift vid köp och försäljning. Skaffar du en fond som handlas i SEK så betalar fonden växlingsavgifterna och kan då med lite tur ha bättre villkor än vad du får som småsparare.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-07-25 klockan 06:52 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂