Räntefond vs. Sparkonto
Sök:

Räntefond vs. Sparkonto

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Anna

ställde för sedan frågan: Räntefond vs. Sparkonto

HEj,

 

Är det smartare att ha 200.000:- i en Räntefond nu när det känns så osäkert och jag vill ha ”säkra ”pngar eller ska jag ha kvar dom på ett konto med 0,5% ränta?

 

TAck för bra sida!!

 

Mvh Anna

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Räntefonder är lite luriga, i mitt tycke speciellt korta räntefonder. Det finns alltid en risk att man går minus på dessa också.
Vill du vara absolut säker och inte vill ta någon risk ska du ha pengarna på ett konto med ränta (och insättningsgaranti). SBAB, Landshypotek osv ger väl dryga 0.65% idag.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-02-08 klockan 10:24 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.