Räntefonder
Sök:

Räntefonder

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Markus Mattsson

ställde för sedan frågan: Räntefonder

Hej!

Lyssnade på din pod om fondplaceringar 2018 där du bla rekommenderade Spiltans räntefond Sverige, där den årliga räntan ligger på ca 1,5 % med ratingen 3 av 5. Är bara lite nyfiken på varför ni inte rekommenderar/pratar om Spiltans högräntefond som har en årlig avkastning på ca 4,5 % med en rating på 5. Är risken så mycket högre här?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jag tolkar det (kanske felaktigt?) som två olika typer av fonder. Spiltan räntefond sverige är en kort räntefond medan högräntefonden är en lång fond. Så det beror lite på vad man är ute efter. Men visst är det en bra fond.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-02-04 klockan 14:47 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.