Räntefonder
Sök:

Räntefonder

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Lena

ställde för sedan frågan: Räntefonder

Är Spiltan räntefonder ett bra alternativ istället för sparkonton utan ränta ? Mvh Lena .

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Tja spiltan räntefond har gett 0,74% på ett år så det är ju bättre än 0. Men det är också ungefär vad du kan få på en nischbank och då får du en garanterad ränta vilket du inte får i spiltan räntefond  (teoretiskt kan den ge negativ ränta enskilda år även om det är osannolikt).

Jag har valt spiltan högräntefond och ikc avkastningsfond som räntefonder vilka har gett drygt 2,5% på ett år. Dock till något högre risk (2/7 jämfört  med 1/7 för spiltan räntefond). Har även en buffert på santander bank till 0,65%.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Det beror på sparhorisonten. Behöver du pengarna inom ett år är sparkonto bäst. 1-2 år sparkonto eller Spiltan Räntefond Sverige. 3 år+ långa räntefonder eller high yield om man vill ta risk.

Observera att räntefonder beskattas.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-11-17 klockan 09:08 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.