Räntefonder
Sök:

Räntefonder

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Tobias

ställde för sedan frågan: Räntefonder

Hej,

Jag har alltid sparat i aktier och aktiefonder, men blev inspirerad och vill testa rätefonder. Jag köpte Spiltans räntefon och efter att ha haft den i några veckor ser jag att den sakta minskar i värde. Att aktier går upp och ner är jag med på, men hur kan en räntefond gå ner?

Tack för att ni inspirerar och för ert fantastiska jobb!

 

Tobias

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Vilken Spiltan-fond är det du har köpt? Spiltan Räntefond Sverige har inte minskat i värde.

Som svar på frågan finns det några anledningar till att räntefonder kan gå ner. De kan ta ut mer i förvaltningsavgift än vad de drar in i ränta. Långa räntefonder går ner tillfälligt när räntorna stiger. Räntefonder med högre risk (2-3 av 7) kan gå ner om företagen som de lånat ut till inte kan betala tillbaka sina skulder. Räntefonder som investerar i utländsk valuta går ner om den svenska kronan stärks jämfört med den utländskt valutan (fast de senaste veckorna bör den effekten vara tvärt om eftersom kronan tappat massor i värde).

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej Tobias!

Läs gärna artikeln som Jan har skrivit om just räntefonder!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-02-28 klockan 06:56 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.