Räntefonder
Sök:

Räntefonder

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Linus Petersson

ställde för sedan frågan: Räntefonder

Hej! Har en fråga angående ”Globala Barnportföljen”. Är de sista 10% med räntefonder verkligen så avgörande? Har tänkt spara till mina barn som nu är 4 och 1 år. Sparandet skall vara tills de fyller 18-21 (flyttar hemifrån).

Tack för en väldigt välformulerad och informativ sida/pod. Mycket trevligt!

Mvh Linus

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Linus!

Dom finns där för att ha en liten ”krockkudde” om börsen skulle gå ned, då kan man lägga över från räntedelen till aktiedelen för att balansera upp det.

Jag kör däremot 100% aktiefonder i en portfölj med sparhorisonten över 10 år.

Du får bestämma helt själv om du vill ha en krockkudde eller inte, inget är fel!

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Jag undra om man ska ha räntefonder isk när man betalar skatt på hela beloppet det blir en förlust

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    En förlust blir det inte. För 2019 antas det att man gör en schablonvinst i sitt ISK på ca 1,5% och då betalar man 30% skatt på det, alltså knappt 0,5%. Jag har inte räknat efter i alla fonderna men det är sannolikt att de tillsammans ger mer än 0,5% så något slags vinst gör du. Du får kanske STÖRRE vinst i en fonddepå eftersom skatten troligen blir lägre där. Om du vill så kan du strunta i räntefonderna helt eller sätta dem i en depå istället, ditt val!

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Emil Vikström

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-07-23 klockan 09:05 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.