Räntefonder eller inte?
Sök:

Räntefonder eller inte?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Robin Vinje

Den här artikeln publicerades 2017-09-27 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Räntefonder eller inte?

Med hänvisning till en artikel i Aftonbladet undrar jag om det är något nytt i att den intervjuade personen inte rekommenderar räntefonder eller om man ska strunta i det som sägs pga långsiktigheten i sparandet? Eller ska man ombalansera till en portfölj utan räntefonder?

 

http://www.aftonbladet.se/minekonomi/a/05MpG/isk-ar-formanligast–trots-hojd-skatt

 

Robin Vinje

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Bump, detta är en mycket aktuell fråga. Hade varit grymt med ett svar från dig Jan.

 

Med vänlig hälsning Fredrik,

flitig läsare av bloggen och startad rikatillsammansportfölj sedan ett drygt år :)

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Jag tycker att räntefonder har sin plats i portföljen oavsett vad Aftonbladet skriver om.

De sparhorisonter Rikatillsammans utgår ifrån är ca 5 år och helst mycket längre.

Korta räntefonder ger inget idag, givetvis, men om ett par år kommer dessa att avkasta lite bättre.

Om man inte vill sitta still i båten utan ändra portföljsammansättningen beroende på hur vindarna blåser, får man ju göra det, men då försvinner ju vitsen med ett inaktivt sparande som Rikatillsammans har som koncept.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Men hennes argument grundar sig i att det har att göra med skattehöjningen, inte något om lånsiktighet eller kortsiktighet. Ser för egen del mitt sparande i ett långt perspektiv (20+ år) så det kanske kommer en skattesänkning inom dess ;)

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Robin Vinje

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-09-27 klockan 14:30 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.