Räntefonder eller sparkonto?
Sök:

Räntefonder eller sparkonto?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Daniel Johansson

ställde för sedan frågan: Räntefonder eller sparkonto?

Hej

 

Jag har sålt av hela mitt sparande i räntefonder bla spiltan räntefond till ett värde av ca 80000. Vet inte riktigt vad jag placera dem nu. Krockkuddar i räntefonder tycker jag känns tryckt.

Tacksam för förslag på vad jag skall göra med mina pengar.

 

Hälsningar

 

Daniel

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Daniel!

Ser att titeln säger om du ska välja sparkonto eller räntefonder med dina pengar?

I ett sådant fall så hade nog jag valt sparkonto för att få garanterad ränta i denna lågräntemiljö som vi befinner oss i, just räntefonder är ingen garanti till avkastning just nu och därav sparkonto.

Om det är något annat du vill ha svar på så får du jättegärna återkomma och utveckla det!

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Många är negativa till räntefonder trots att företagsobligationer har nästan återhämtat sig efter ,,corona ,,visa långa räntefonder har börjat klättra upp över 1% ,AMF räntefond mix är över 2% ,så det finns räntefonder som presterar även i den låga ränteläget, EU-s stora räddningspaket kommer att vara en stor uppsving för gröna företagsobligationer, att placera flera hundra tusen kr i Marginalen bank som lovar 1,4% ränta är tveksamt ,man vet inte om såna banker som lovar högt inlåningsränta finns kvar nästa år då är bättre att välja säkrare placering hos andra aktörer som Länsförsäkringar,Ikano bank,SBAB .

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Erwin

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-07-30 klockan 20:54 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.