Räntefonder för att kunna dryga ut pensionen.
Sök:

Räntefonder för att kunna dryga ut pensionen.

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Gustaf

ställde för sedan frågan: Räntefonder för att kunna dryga ut pensionen.

Hej!

Min mamma som är 63 år gammal har sina pengar i dyra handelsbanken fonder. Hon har även nu en ganska stor summa pengar på sparkonto utan ränta. Jag har funderar och tycker att hon ska sälja av sina fonder och sedan stoppa in runt 65% av sina tillgångar i räntefonder och resten av tillgångarna i billiga globala indexfonder. Kanske även beta av lite lån hon har.

Håller ni med mig? Är det överhuvud taget bra med räntefonder idag och vilka hade ni då valt? Enbart långa för att få någon avkastning? Finns det några alternativ till räntefonder (förutom sparkonton)

Hon är ju snart i pensionsålder och vill då kunna plocka ut pengar för att dryga ut pensionen.
Så målet är att får några % avkastning för att motverka inflationen samt att sänka risken så pass att pengarna kan plockas ut i långsam takt.

Tack så mycket. Alltid skönt att få höra andras åsikter!

Vänliga hälsningar /Gustaf

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Gustaf!

Tycker att du resonerar på ett rimligt sätt, att ha en del i räntefonder men att fortsätta ha i globalfonder för att få lite avkastning, hon har iaf troligtvis 20 år till att leva så att lägga allt i räntefonder hade inte varit så gynnsamt.

Vad är det för lån hon har?
Tänker om det är lite dyrare lån så skulle man kanske beta av lite för att sänka kostnaderna, men är dom billiga så kanske det inte är värt det?

Svårt med räntefonder i dagsläget då inte långa eller korta ger så mycket, men är det något som jag skulle ha haft mina pengar i för tillfället så är det korta räntefonder.

Hoppas detta hjälpte dig något!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-06-16 klockan 14:04 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.