Räntefonder i aktiedepå eller i ISK?
Sök:

Räntefonder i aktiedepå eller i ISK?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Emanuel Johansson

ställde för sedan frågan: Räntefonder i aktiedepå eller i ISK?

Hej!

Har startat upp ett fondsparande enligt Jan Bolmesons ”Nybörjarportfölj”. 60% aktiefonder + 40% räntefonder.

Många menar ju att man bör ha sitt räntesparande i en vanlig Aktiedepå,då man vinner på att ta 30% skatt på vinsten där, mot att schablonskatten i ISK istället äter upp vinsten..

I ”Nybörjarportföljen” är ju andelen räntefonder ganska hög.

Ska man köra allt i en ISK, eller dela upp det enligt ovan?

Någon synpunkt på detta?

mvh Emanuel

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Undrar samma sak. Bör man flytta räntefonderrna till en vanlig depå?

Eller istället spara den delen på vanligt bankkonto med bästa räntan man hittar?

 

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Hej,

  Anledningen till varför man skulle vilja ha RF i samma ISK skulle i så fall vara för att slippa se för höga röda siffror i sin portfölj då aktiedelen faller. Enligt Jan kan man dock på Avanza få en sammanslagen vy av portföljerna (ISK + AF) och därmed löser man det bekymret och kan allokera RF till en vanlig aktie och fonddepå. Nackdelen med att ha ”räntedelen” på ett sparkonto på en nischbank är just det att man då blir kvar med en ISK portfölj eller ”portföljvy” med 100% aktier och därmed reagerar väldigt hårt på börsfall när man ser att den delen faller.

  Blev det klarare för er? Själv kör jag med Lysa vilket innebär att mina RF hamnar i samma portfölj. Hade jag byggt upp en portfölj själv så hade jag nog kört RF på en Aktie och fonddepå via Avanza för att få en sammanslagen vy.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Toni

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-11-13 klockan 20:03 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.