Räntefonder - investera hela beloppet direkt eller portionera ut.
Sök:

Räntefonder – investera hela beloppet direkt eller portionera ut.

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Jonas

ställde för sedan frågan: Räntefonder – investera hela beloppet direkt eller portionera ut.

Hej!Jag har 0,5 miljon som ska placeras i räntefonder. Jag har bestämt mig för fyra stycken olika och kommer ha dem på mitt aktie- fondkonto. Detta är en del av insats till ett hus, resten är på ett sparkonto. Husköpet borde ske om 1-2 år.Ska jag investera allt direkt eller sprida ut över en längre period (vilket jag hade gjort om det varit aktiemarknaden)?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jag hade inte satt dem på räntefonder alls, utan på ett räntebärande sparkonto. En räntefond kan också tappa i värde. Om du trots allt vill investera i räntefonder så skulle jag sätta in allt på en gång om du ska få någon effekt alls.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-09-12 klockan 20:38 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.