Räntefonder och ETF:er med investmentgrade företagsobligationer?
Sök:

Räntefonder och ETF:er med investmentgrade företagsobligationer?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Johan

ställde för sedan frågan: Räntefonder och ETF:er med investmentgrade företagsobligationer?

Hej,

Som ett alternativ till att köpa så kallade ”räntebevis” som Nordea m.f.l emitterar eller räntekonton hos nischbanker söker jag efter räntefonder eller etf:er som innehåller inverstmentgrade företagsobligationer och handlas i SEK. Gärna amerikanska bolag.

Jag har hittat ett par på Blackrock men de har 10 miljoner i nominellt belopp eller 5000 sek men den senare har 5% i teckningsavgift. Det vill säga nått i stil med ;

https://www.blackrock.com/se/individual/produkter/270820/blackrock-global-abs-ret-bond-fd-hedged-i2-sek-fund

Xact har en ETF men den är för konservativ pga den bara innehåller stadspapper i princip.

Andra förslag för att komma åt dessa papper välkommnas också.(utan att växla till dollar som verkar i princip omöjligt om det ska göras riskfritt)

/J

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-01-12 klockan 12:26 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.