Räntefonder på ISK
Sök:

Räntefonder på ISK

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av jw

Den här artikeln publicerades 2017-04-18 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Räntefonder på ISK

Kan någon ge ett rejält besked gällande räntefonder på ISK. Vad jag förstått skall utvecklingen på en fond överstiga 3% för att det skall skattemässigt löna sig. Är det inte då bättre att ha räntefonder på vanligt konto då de på årsbasis sällan stiger mer än 2. Tacksam för svar.

mvhjw

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej JW,
Det är inte riktigt så enkelt. Det fastställdes att skatten på ett ISK skulle sättas till statslåneräntan + 0,75 procent, med en minsta nivå på 1,25. Under år 2017 betyder det att skattesatsen blir 0,375 % (0,27+0,75<1,25, detta ska sedan multipliceras med skattesatsen 30% = 0,375%), det betyder att för att det ska bli fördelaktigt att med en VP-depå ska avkastningen vara lägre än 1,25%/år.

Räntefonderna ska alltså fortfarande vara på ett ISK, vad skattesatserna blir framöver kan påverka detta.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-04-18 klockan 09:50 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.