Räntefonder - Var ska man placera dom
Sök:

Räntefonder – Var ska man placera dom

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Daniel

ställde för sedan frågan: Räntefonder – Var ska man placera dom

Hej!

Har läst bloggen om räntefonder och har blivit inspirerad. Tänker köra på 90/10 som långsiktigt minst 20-30 år. Har idag kapital på ett ISK med bara aktiefonder. Är det bättre om jag starta en vanlig fonddepå och har räntefonderna där med tanke på det här med skatten eller har dom på min nuvarande ISK?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jag har en 75/20/5 ”portfölj” just nu. 75% aktier, 5% guld men sedan alltså inte 20% i räntefonder utan jag har den delen av mitt kapital på ett räntebärande sparkonto istället. Så slipper också jag ha räntefonder på mitt ISK.

Överför jag pengar till Nordnet då ser jag till att sparkontot fylls på så att den motsvarar 20% av mitt kapital. Blir det för mycket efter mina aktier har gått ner för mycket så tar jag pengar från kontot och återställer 80/20 balansen.

Jag läst det här tipset på bloggen flera gången som alternativ till räntefonder och det passar mig utmärkt.

 

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Tack för ditt tips! Ska överväga det om sparkonto och räntefonder. Men vilket av dom alternativen i min fråga är bäst om man vill ha räntefonder?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Daniel
 2. Vit pil

  Om du vill ha räntefonder ska du egentligen undvika ha de på ett ISK. Precis för att det blir en förlustaffär
  pga av skatten. Som jag förstått är en vanlig fonddepå där man endast har sina räntefonder att föredra i så fall.

  … Jag övervägde göra samma sak och flytta mina pengar till ett sådant konto men kom sedan alltså på det alternativet som jag beskrev tidigare som passar mig mycket bättre. Men alla är väl olika. ;)

  Utöver mitt Nordnet-konto hade jag ett 90/10 lysa-konto där jag sparar en slant varje månad. Gillade inte att 10% av sparandet var räntedelen och att den faktiskt låg på ett ISK. Nu anpassade jag även detta konto till 100/0 och fixar sedan dess ”räntedelen” av mitt sparande annanstans.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Adde

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-11-19 klockan 11:15 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.