Räntefonder vid dollar, euro nedgång
Sök:

Räntefonder vid dollar, euro nedgång

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Jonas

ställde för sedan frågan: Räntefonder vid dollar, euro nedgång

Hej alla kunniga. Jag håller just nu på att skaffa mig en förhoppningsvis väl diversifierad portfölj med inspiration från rika tillsammans portföljen. Jag har en fråga angående räntefonderna. Vad tror ni händer vid en nedgång av dollarn respektive euron för räntefonderna som bygger på amerikanska och europeiska räntor i den portföljen? Vågar man köpa dessa nu när dollarn verkar vara på nedgång? Allt gott!

Det finns 3 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jag köpte dollar på toppen när den var som starkast, så du kan nog inte prestera mycket sämre än mig…

bättre med hedgad räntefond har jag lärt mig. Amf mix tex

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej Jonas!

Det beror på om räntefonden är valutahedgad eller ej, är den de så spelar inte valutan jättestor roll egentligen även om räntorna skulle kunna ändra sig lite för förtroendet i landet.
Men om du äger räntefonder som inte är valutahedgade så har du räntorna och valutan att ta hänsyn till, tappar valutan mot SEK så förlorar du pengar tyvärr.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Tack för svar! Hur ser man om den är valutahedgad? Har lite dålig koll hur man läser det. Är fonderna för långa räntor i rika tillsammans portföljen det exempelvis?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Jonas
 2. Vit pil

  Hej Jonas!

  Det står under fondfaktabladet som finns att kolla in på vardera fond, ska vara ganska enkelt att hitta det där!

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Robin Wikström

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Det beror på hur lång tidshorisont du har. Om den är kort 2-3 år så kan hedgade räntefonder / ETFer vara något att fundera på men jag har inga bra tips på sådana. Däremot på lång sikt spelar valuta ingen roll. De går upp och ner i perioder vilket är omöjligt att förutsäga. På lång sikt jämnar det ut sig och så slipper du ta avgifter för hedgning   som alltid kostar fonden en hel del.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-08-03 klockan 16:17 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.