Räntefonder vid räntehöjning
Sök:

Räntefonder vid räntehöjning

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av R

ställde för sedan frågan: Räntefonder vid räntehöjning

Riksbanken har ju gått ut med att en höjning av styrräntan kommer att ske i dec eller feb.

Min fråga gäller hur räntefonder kommer att reagera på detta. Hur många % ner går en kort- resp en lång- räntefond vid en räntehöjning på 0,25%?

Strategi att ha en viss del i räntor för att kunna ombalansera vid sämre börs faller såklart lite om räntefonderna kommer gå sämre från december men det beror såklart på hur många % ner de går. Bör man vikta över på kort räntefonder under hösten?

Är det bättre att lika likvid än i långa räntefonder inför en höjning?

Tack på förhand!

 

 

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

I teorin 0,25xantal år, t ex 1,25% ner om genomsnittslöptiden är 5 år.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Borde inte en Räntefond kort va bra i ett sådant scenario?
  Att helt enkelt blanka den svenska reporäntan?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Rasmus

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej!

Tycker att du ska läsa artikeln Jan har skrivit om räntefonder, den finner du nedan!

Räntefonder | Allt du behöver och borde veta

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-09-27 klockan 14:37 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂