Räntefri avbetalning
Sök:

Räntefri avbetalning

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Christer

ställde för sedan frågan: Räntefri avbetalning

Hej!

En tanke som slog mig var att det finns företag som erbjuder räntefri avbetalning utan uppläggningssvgift eller några andra dolda kostnader.

Ur ett rent teoretiskt, ekonomiskt perspektiv borde väl det vara effektivare att sprida ut t.ex ett köp av kylskåp för 8000 under 24 månader istället för att betala direkt. Det blir ju som ett kostnadsfritt lån där dels kan mina pengar jobba för mig längre samt att inflationen äter upp lite av beloppet längs vägen.

Jag förstår självklart att många företag har nån hake och även att det kan kännas skönt att va skuldfri, men i teorin är det väl oekonomiskt att betala hela summan direkt?

Mvh

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Ditt teoretiska resonemang är rätt. När räntan var högre betalade jag själv av en kapitalvara på 10 månader.

För tillfället känns det inte lika intressant. Vad kan du tjäna i ditt  exempel, en 50-lapp efter skatt? Då känns det bättre att ha betalt sin skuld.

Men som sagt i ett annat ränteläge så kanske det blir intressant igen. Som du skriver måste man dock vara uppmärksam på att säljaren inte tar ut några kostnader för upplägget.

 

 

 

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-07-12 klockan 21:03 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.