Räntehöjning och räntefonder
Sök:

Räntehöjning och räntefonder

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Gustaf

ställde för sedan frågan: Räntehöjning och räntefonder

Hej! Jag tycker att det börjar luta mot att den planerade höjningen utav styrräntan faktiskt kommer ske.

 1. Jag har i nuläget ganska mycket räntefonder, såväl korta som längre. Är detta ett bra tillfälle att sälja av dessa för att sedan köpa nya nästa år? Tänker fram förallt på mina långa räntefonder och obligationsfonder.

Hur tänker ni?

Mvh Gustaf

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej

Gick lite i samma bana och funderade, sen kom jag på att jag har ju räntefonderna av en anledning, för att sänka min risk och för att diversifiera.

Du vet aldrig vad som kommer hända med räntan och den kan lika gärna förbli, sen kan ju fonderna över tidsperioden ändå gå plus även om de backar lite för en liten räntehöjning. Vi snackar ju om höjning på max 0.25 %-enheter.

Tar du ut pengarna så har du med all garanti i hela värden köpt dig en minskning i form av inflation. Alltså garanterat 2%. Har du en bra räntefonder ska du nog slå det över 1-2 år ska du se.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Vet inte om man kan garantera att få avkastning över inflationen från räntefonder vid såhär låga räntor + vid sakta stigande räntor, du kan lika gärna gå minus på räntefonder framöver.
  Skulle istället lagt pengarna på sparkonton med räntor som är garanterade!

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Robin Wikström

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-11-07 klockan 18:15 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.