Räntor
Sök:

Räntor

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av V

ställde för sedan frågan: Räntor

Hej! Skulle vilja höra era åsikter.

 

Hur kommer räntorna för bostadsrättföreningar ( Privat bostadsrätts företag) att påverkas av Coronan på kort silt och lite längre sikt. Vad påverkar dessa räntor?

Kan räntorna för dessa lån komma att rusa till höga nivåer eller är detta inte troligt eller rent av uteslutet? Eller kan man sitta lugn i båten.

 

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Förmodligen är en svensk bostad världens säkraste ”wealth preservation” tillgång. Ingenting verkar bita på svenska bostadspriser.

Det kan göras mycket för att stävja bostadsprisfall:

Riksbanken köper bostadsobligationer som ges ut

Plocka bort amorteringskravet

Plocka bort kontatinsatskravet

Utöka räntekostnadssubventionen p.g.a. rådande krisläge

Helikopterpengar riktade till bolånetagare

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Så föreningens räntor kan inte skena så som på 80-90 talet? Vad orsakade de skenande räntorna på den tiden?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  V
 2. Vit pil

  Klart räntorna kan skena iväg, men vad jag vet så har bostadsrättsföreningarna oftast låst sina räntor i olika tidshorisonter och därav är skyddade mot hastiga förändringar. Visst kan man få vissa delar av sina lån till högre räntor om det skenar ett bra tag, men tänker mig att många bostadsrättsföreningar har lärt sig efter den krisen och säkrar upp lånen lite mer nu än vad man gjort på 90-talet.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Robin Wikström

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-03-19 klockan 15:30 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.