Rätt fördelning med fonder
Sök:

Rätt fördelning med fonder

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Peter

ställde för sedan frågan: Rätt fördelning med fonder

Jag har under en tvårsperiod månadssparat 6000 per månad i avanza zero för lång sikt 15-20 år.  På denna sida har jag blivit inspirerad att spara enligt global barnportfölj. Jag har även sålt fonder som var i en vanlig depåer att placera i ett ISK där avanza zero finns. Dessa pengar har jag investerat i en globalfond samt en tillväxtfond.Nu till mitt dilemma, för att få rätt fördelning ska jag sälja av lite av min avanza zero föronen att köpa i de andra fondera för rätt fördelning? Eller ska jag göra ett uppehåll och spara i de andra fonderna till fördelningen blir rätt?Tacksam för synpunkter kring detta.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jag hade sålt av Avanza för att få en större riskspridning direkt.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Ska man köpa in sig på ”ett köp” eller sprida köpen? Jag har läst Jans inlägg om detta om jag sparar på lång sikt så behöver jag ej sprida ut mina inköp men skulle börsen stå all time high så tar det tid innan pengarna återhämtar sig.

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Peter

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-11-02 klockan 19:55 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.