Rätt till arv! (Döden: det oundvikliga som ingen vill veta av)
Sök:

Rätt till arv! (Döden: det oundvikliga som ingen vill veta av)

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av M J

ställde för sedan frågan: Rätt till arv! (Döden: det oundvikliga som ingen vill veta av)

Om man är singel och avlider innan man skaffar sin egen familj/barn men ena förälder kvar i livet, går det då mina sparade/investerade pengar i ISK/KF direkt till min älskade förälder ? Eller behövs det något testamente? kan tillägga jag har även syskon. (Har läst att föräldrar kan ärva sitt barn men min funderingar handlar: Om jag nöjer mig detta eller om det behövs som sagt något specifikt, då  jag har diverse värdepapper i dem spar konto)?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej.

Jag är inte jurist utan endast juridiskt intresserad. Jag rekommenderar dig att ta hjälp av en jurist när du bestämt dig för vad du vill göra och inför ett eventuellt skrivande av testamente.

Är man inte gift, inte har barn och inte har skrivit testamente ärver föräldrarna. Är den ena föräldern avliden ärver dennes barn (dina syskon) den avlidna förälderns del. Detta gäller alla tillgångar i dödsboet. Vill man ha det på något annat sätt, t.ex. att den kvarlevande föräldern ärver allt, går det bra att nedteckna det i ett testamente. Syskonen, till skillnad från egna barn är nämligen inte bröstarvingar och kan alltså genom testamente göras arvslösa.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-07-07 klockan 19:22 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.