Rätt val?
Sök:

Rätt val?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Mattias

ställde för sedan frågan: Rätt val?

Hej.

 

Att ha stora belopp hos fondförvaltare som tex nordic equitys och coeli. Är detta ett bra val för någon som inte är väldigt insatt eller är det alltid smartare allt förvalta tillgångarna själv?

vi talar om ett stort arv där personen som gått bort haft tillgångar liknande företag och min fundering är alltså om det är klokt eller inte att fortsätta med en sådan strategi. (Avgifter osv?).

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Detta var inte roligt. Jag roade mig med att titta på Coelis Sverigefond. 1.95% (!) I förvaltningsavgift som samtidigt har gått uruselt. Länsförsäkringar Sverige Indexnära, Robur Access Sverige och inte minst Spiltan Investmentbolag med 0.20 procent har alla gått oerhört mycket bättre.

Nordic Equity med 1.55 i avgift är bättre men de slår inte de övriga fonderna under än längre period.

Sluta att göda dessa kapitalförvaltare. Läs Jans artikel Bästa fonderna 2018. Efter detta har du den information du behöver.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-10-31 klockan 12:35 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂