Ray Dalio: Crazy to hold bonds these days
Sök:

Ray Dalio: Crazy to hold bonds these days

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Allan

ställde för sedan frågan: Ray Dalio: Crazy to hold bonds these days

Nu har Ray Dalio varit ute och svingat igen. Förut var det att ”cash is trash” och nu är det räntefonderna som är kassa.

I hans All weather portfolio, som inte är helt olik Rikatillsammans-portföljen, så har Dalio 40 procent räntefonder.

Hur ska man förhålla sig till hans uttalande nu? Menar han kortsiktigt eller tänker han långsiktigt? Om cash is trash och det är galet med räntefonder. Vad ska man ha istället? Jag får inte riktigt ihop det.

Skulle vara intressant att höra folks tankar apropå situationen med räntefonder det senaste.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Tjena Allan,

  Vore intressant om Jan kunde kommentera detta men jag lyssnade vidare på Ray och han pratar väldigt mycket om corporate bonds d.v..s företagsobligationer där han är kritisk till att centralbanken väljer att på ett planekonomiskt sätt förstöra marknaden och göra förlorare till vinnare.
  Vet inte huruvida det gäller ”government bonds” som ingår i hans allvädersportfölj men även i rikatillsammansportföljen.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  T

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-04-16 klockan 15:50 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.