Reaköp och dubbelköp
Sök:

Reaköp och dubbelköp

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Nina

ställde för sedan frågan: Reaköp och dubbelköp

Hej! Jag har börjat månadsspara i Lysa som pensionssparande/pengar till ålderns höst, om ca 25 år (jag är 38, kan ju bli tidigare pension eller sjukdom också – men ändå lång horisont). Jag valde Lysas breda alternativ. Funderar dock på att ”reaköpa” lite extra just nu i några enskilda fonder också – fonder jag tidigare tänkte månadsspara i, sen kom jag på detta med Lysa ist :) (Fyi, de pengar jag vill reaköpa för skulle jag kunna förlora helt). Också tänkt att kanske månadsspara i dessa fonder, utöver Lysa.

De fonder jag är inne på är: 1. Länsförsäkringar Global Indexnära 2. Spiltan Aktiefond Investmentbolag 3. SEB Sverige Indexfond 4. Swedbank Robur Access Asien.

Dock finns väl risk att jag dubbelköper? Alltså, att jag redan får dessa fonder när jag sparar i Lysa? Fast det kanske inte gör något just när det gäller det tillfälliga reaköpet – jag bara köper lite mer än vanligt, så att säga?

Eller vad säger du, Jan? Och ja, jag vet att jag försöker tajma marknaden, men känns ändå värt att ta lite risk just nu, iom att jag kan förlora reapengarna ;)

Nina

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Har du extra cash och vill köpa fonder nu för att det är billigt är det inte fel. Men tänk igenom om det är pengar du har råd att förlora / tappa värde i flera år?

Dubbelköper du inte då Lysas fonder inte liknar det upplägg du hade tänkt dig (t ex Spiltans aktiefond osv).

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Stort tack för svar! Ja, som nämnt är det pengar jag kan förlora helt. Egentligen är det väl de enda pengarna man ska ha på börsen. Om man inte vill ha höga nivåer av vardagsspänning ;) Jag tänkte mer om Lysas innehåll även har de fonder jag tänkt köpa mer av. Men egentligen gör väl inte det något – just för att tanken är att köpa lite extra just nu …

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Nina

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-03-18 klockan 09:25 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.