Realräntefond
Sök:

Realräntefond

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Joakim

ställde för sedan frågan: Realräntefond

Jag har nyligen sett över vilka räntefonder jag har i mitt sparande och letat efter någon fond att investera i för att ytterligare sprida risken. Förutom att ha korta och långa räntefonder funderar jag även på att investera i några realräntefonder, jag lyssnade nyligen på en av Jans poddar där de pratade om att det var ett smart sätt att sprida risken vid inflation. Sen är det alltid svårt och veta var man ska ha dem skattemässigt, ISK eller vanligt fondkonto.

Realräntefonderna har tidigare haft en ganska dålig eller åtminstone platt utveckling, åtminstone om man ser de senaste åren. Men jag ser nu att flera av Realräntefonderna har rusat sedan januari i år och haft en avkastning på 2-3 %. Är det någon som vet varför de plötsligt ökat i värde? Är det läge att investera i en sådan fond nu eller finns det risk att de kommer jämna ut sin kurva likt de andra räntefonderna?

Jag talar t.ex. om Swedbank Roburs, Skandias, SEB:s, Handelsbankens och Öhmans realräntefonder.

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Ingen som kan svara på denna? (också nyfiken) /Fredrik

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Realräntefonder kommer alltid att ge positivt avkastning tills det finns inflation för att dom saka vara ett skydd inför den kommande inflationen. i Sverige infl.beräknas vara över 2prc.som ger en avkastning över 2prc. för realräntefonder trots att fonden har en lång löptid ,men ingen som vet varför .

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Erwin
 2. Vit pil

  Hej!
  Någon som kan svara på frågan angående kontoform för räntefonder, ska man ha dem på ISK eller vanlig aktie- och fonddepå?
  Med vänliga hälsningar, Malin

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Malin

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej Joakim!

Här är en artikel där Jan pratar lite om Realräntefonder, läs gärna och återkom om du har några mer frågor!

Räntefonder | Allt du behöver och borde veta

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-07-24 klockan 17:38 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.