Rebilla sparkonto på 1%
Sök:

Rebilla sparkonto på 1%

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Jenny

ställde för sedan frågan: Rebilla sparkonto på 1%

Någon som har testat Rebilla sparkonto? Räntan är 1%. Mer än det jag har nu. Detta vill jag använda till större delen av bufferten. Så det ska bli nån krona som kompensation för inflation. Bra idé?

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jag har precis skaffat Rebilla sparkonto. Jag är jättenöjd! 1% ränta, insättningsgaranti och fria uttag. Kan inte bli så mycket bättre. Även deras kort tycker jag är bra. 2% återbäring på alla köp. Enda nackdelen med kortet är dock att inga försäkringar ingår än så länge.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  En till nackdel för oss, som kör mycket gemensamt, är att det inte går ha extrakort. Annars absolut bland det bästa erbjudandet i dagsläget. Shell har 2% ränta upp till 15k och 0.5% bonus annars, såg jag precis.

  1+
  Gravatar ikon för användaren
  Kotl
 2. Vit pil

  Omfattas UpplandsSpar AB av den statliga insättningsgarantin?
  UpplandsSpar AB är registrerat hos Finansinspektionen enligt lagen om inlåningsverksamhet (2004:299). Insatta medel används för finansiering av Bolagets moderbolags, Uppland Kapital ABs, verksamhet. De inlånade medlen ska användas för investeringar i koncernens verksamhet eller placeras i räntebärande värdepapper. Insatta medel omfattas inte av Lagen om Insättningsgaranti (1995:1571) och kan förloras i händelse av Bolagets obestånd.

  Jag tolkar det som att dem inte har insättningsgarantin?
  Eller tolkar jag det fel?

  Mvh
  Maria

  1+
  Gravatar ikon för användaren
  Maria
 3. Vit pil

  @Kotl kan ni inte bara betala kortfakturorna från samma konto?

  1+
  Gravatar ikon för användaren
  Filip
 4. Vit pil

  Hon pratar om sparkonto, inte kreditkortet. Men ja, 1% med fria uttag är bra i dagsläget. Kunde dom bara inse att det är 2020 nu så man slapp skicka in saker på papper för att kunna göra uttag så hade jag bytt men som det är så orkar jag inte.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Jimmy
 5. Vit pil

  Hej Maria!

  Nej, enligt texten så omfattas dom inte av insättningsgarantin, inget att ha isåfall!

  1+
  Gravatar ikon för användaren
  Robin Wikström
 6. Vit pil

  Vadå? Kan man inte ta ut pengar genom att föra över till konto i annan bank? Någon skrev här ovanför att man måste ”skicka in saker på papper”… Det låter märkligt.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Michaela
 7. Vit pil

  Det pratas om flera produkter här så ett förtydligande.
  Rebillas sparkonto omfattas av den statliga insättningsgarantin.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Daniel Pettersson
 8. Vit pil

  Angående kortet läste jag att det bara är 2% återbäring upp till 50 000kr per år. Vi hade varit uppe i det på tre månader.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Paitor (@Paitors)

Kommentera

svarade på frågan för sedan

nordiska.se har 0,95% på sitt flexplys-konto och vill man låsa 90 dagar så kan man få 1,2% ränta.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Hur gör man uttagen? Måste man skicka in papper? Då blir det ju ointressant

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Monica Brunstedt
 2. Vit pil

  Jag provade att ta ut 100kr.
  Fyllde i formulär på webben med kontonummer till Skandiabanken i mitt fall. Använde alltså inte Tink. Hade pengar på Skandiabanken efter 2-3 dagar.
  https://support.rebilla.com/hc/sv-se/sections/360001726438-Ta-ut-pengar
  Så nu har jag fyllt på lite till. 1%,insättningsgaranti och fria uttag är nog bäst i klassen.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Ingo

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-03-04 klockan 22:19 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂