Recessionsdelen av portföljen
Sök:

Recessionsdelen av portföljen

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Henrik Andersson

Den här artikeln publicerades 2017-08-16 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Recessionsdelen av portföljen

Hej!

Jag har en fråga angående recessionsdelen av portföljen. Kontanter, räntefonder och korta obligasjoner är king.

Jag undrar hur du ser på fördelningen av investeringarna inom dessa 25% av portföljen.

Här i Norge får man 1,95% sparränta på högräntekonto på Komplett bank med statlig garanti upp till 2 miljoner på insatta medel.

Hur stor del av recessionspengarna bör allokeras till högräntekontot, räntefonderna respektive till korta obligasjoner?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Förslagsvis har du en jämn fördelning mellan kontanter, korta obligationer och räntefonder på recessionsdelen. Att ni dessutom får den räntan i Norge är ju toppen, mer än man får i Sverige för stunden.

Hälsningar
Elin

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-08-16 klockan 20:41 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.