Recipharm nyemission
Sök:

Recipharm nyemission

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Karin

ställde för sedan frågan: Recipharm nyemission

Hej,

Jag är mycket okunnig vad det gäller aktieägande.. För några månader sen fick jag ett tips att köpa aktier i Recipharm och köpte för ca 7000 kr. Värdeökning nu ca 1400 kr.Idag fick jag  erbjudande om 70 teckningsrätter a 70 kr  vid nyemission nu i juni. Detta gör att jag har tre teckningsrätter kvar. och 1960 kr.? Jag förstår absolut ingenting… Är inte ens säker på att jag beskriver frågan rätt. Min fråga är vad jag ska göra om ens något? Vad betyder dessa 1960 kr? Förklara gärna ingående vad detta ens betyder, det är rena grekiskan för mig. Just nu ångrar jag att jag  köpte aktier, känns enklare att ha fondander, har iof svårt med  det också. Hjälp! Det är lättare att ha pengarna på banken.

Tack på förhand

Karin

 

 

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Karin!

Om du har fått teckningsrätter i ett bolag så måste du göra ett aktivt beslut.
Antingen sälja dina teckningsrätter (på samma sätt som du säljer aktier) eller vara med och utnyttja din teckningsrätter och då vara med i emissionen.
Om du vill vara med i emissionen så väljer du att ”försvara” din del av bolaget som du redan äger och betalar en slant till just bolaget så dom får in pengar. Detta gör du genom din bank, brukar se lite olika ut beroende av vilken bank du har, men Avanza så heter det ”Nyemissioner & emissioner” eller liknande och där hittar du då bolaget du äger och kan välja att teckna.

Så, antingen sälja teckningsrätterna eller använd dessa.

Om du inte vill vara aktiv med aktiehandel och behöva göra sådana beslut i framtiden så rekommenderar jag att du köper fonder istället!

Kolla in Jans artikel om ”Globala Barnportföljen”, där får du förslag på fonder!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-06-05 klockan 19:52 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.