Red ut detta en gång för alla för mig: Räntefond på ISK
Sök:

Red ut detta en gång för alla för mig: Räntefond på ISK

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Johan

ställde för sedan frågan: Red ut detta en gång för alla för mig: Räntefond på ISK

Hej alla kloka läsare på denna sida.

 

Jag har ett barnsparande sedan några år tillbaka. Jag har kört 100% indexfonder men är just igång att sänka risken något till en 90/10-portfölj. Jag kommer köra Spiltan Räntefond Sverige till 10%.

Fråga:

Jag har fattat att det inte är fördelaktigt att ha ränktefonder på ett ISK. Men är det ett direkt generalfel? Gör man en dundertabbe att sätta 10% räntefond inom ramen för en 90/10-portfölj på ett ISK? Jag tänker mest att det hade varit praktiskt och enkelt att ha hela portföljen på samma ISK.

Hoppas nån har tid att hjälpa mig med några kloka ord.

MVH Johan

 

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Nej, det är inte en dundertabbe. Jag har det själv så i mina egna portföljer. Jag tycker att den marginella intjäningen man gör genom att ha räntefonderna utanför inte motiverar arbetet eller smidigheten att ha allt i samma portfölj.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    En annan aspekt är väl om man kör ombalanseringar 1-4 ggr per år så kostar det alltid ifall man allokerar pengar från AF till ISK då även insättningar på ISK numera genererar skatt?

    1+
    Gravatar ikon för användaren
    T

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-05-27 klockan 20:08 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.