Regionsfördelning
Sök:

Regionsfördelning

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Lars-Erik Jansson

ställde för sedan frågan: Regionsfördelning

Önskar jag hade upptäckt denna information- och kunskapskälla för 10 år sedan! Jag suger nu i mig mesta möjliga  nu istället. Avanza är en mycket bra hemsida men jag saknar en funktion, var kan man hitta den?

För varje fond kan man se hur regionsfördelningen är. Varför kan man inte det vad gäller hela portföljen?

Och kunde man det kunde man också kunna få det för de bevakningslistor man kan skapa där.

Om inte Avanza klarar detta, finns det någon annan plats att gå till?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Det går på Avanza också. Logga in, klick på den stora ikonen \”Min ekonomi\” i vänstermenyn. Sedan \”Analys\” som flik.

Längst ner kan du klicka på \”Min portföljanalys\”. Då kan man selektera portföljen som du vill titta på och ser du bl.a.  regionfördelning med detsamma.

Direktlänk:

https://www.avanza.se/min-ekonomi/analys.html

Själv använder jag mig ofta av portföljanalyser / x-ray funktionen på Morningstar.se. Där kan man också se regionfördelningen och mycket mer intressanta saker. ;P Nackdel är att du först manuellt måste skapa en kopia av din portfölj men det är enkelt att göra.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Att titta på en regionfördelning av en bevakningslista skulle inte ge så mycket. Det är nämligen vikterna mellan fonderna på en lista som spelar en roll. På morningstar kan du lätt skapa en ”fejk”-portfölj med valfria fonder, sätta viktfördelningen och sedan börja analysera.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Adde
 2. Vit pil

  Avanza analyserar alla fonder regionsfördelning. Han vill varje fonds regionsfördelning. Varje fond har egen sida och längst ner på väster sida har ”fondens exponering” som visar fondens regionering. tex. LS fastighetsfons A, Sverige 91,76%.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  MLT

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-01-25 klockan 15:17 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.