Renovera eller investera
Sök:

Renovera eller investera

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Susanne

ställde för sedan frågan: Renovera eller investera

Hej,

Jag har ca 70.000 investerat i ett ISK. Vi bor i ett hus som är i behov av lite renovering bl.a del av fasad och bygga en inglasad veranda. Inget direkt akut, men ett mål som jag skulle vilja genomföra. Frågan är om jag ska använda pengarna till renovering eller om jag borde fortsätta investera. Vi har buffert på ca 30.000 just nu. Vi har svårt att få ytterligare lån då vi är egna företagare båda två. Ev att vi kan få en mindre summa i lån.

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej,

Klarar sig huset i t ex tio år till? Hur länge har du sparat i fonder? Hur länge tänker du fondspara? Utan att veta några detaljer tänker jag att det är kanske är värt att ta tag i renoveringen nu som ändå ska göras någon gång. Men det beror på som sagt om du är villig att börja från \”noll\” i ditt fondsparande och hur lång spartiden är för dig. Och hur mycket renoveringen kommer att kosta och om er buffertsparande kommer att påverkas.

Är läget inte akut kan ni givetvis skjuta upp på renoveringen och kanske satsa på att göra den när ni har en större buffert att ta av.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.


Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.