Renovera eller investera
Sök:

Renovera eller investera

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Susanne

ställde för sedan frågan: Renovera eller investera

Hej,

Jag har ca 70.000 investerat i ett ISK. Vi bor i ett hus som är i behov av lite renovering bl.a del av fasad och bygga en inglasad veranda. Inget direkt akut, men ett mål som jag skulle vilja genomföra. Frågan är om jag ska använda pengarna till renovering eller om jag borde fortsätta investera. Vi har buffert på ca 30.000 just nu. Vi har svårt att få ytterligare lån då vi är egna företagare båda två. Ev att vi kan få en mindre summa i lån.

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej,

Klarar sig huset i t ex tio år till? Hur länge har du sparat i fonder? Hur länge tänker du fondspara? Utan att veta några detaljer tänker jag att det är kanske är värt att ta tag i renoveringen nu som ändå ska göras någon gång. Men det beror på som sagt om du är villig att börja från \”noll\” i ditt fondsparande och hur lång spartiden är för dig. Och hur mycket renoveringen kommer att kosta och om er buffertsparande kommer att påverkas.

Är läget inte akut kan ni givetvis skjuta upp på renoveringen och kanske satsa på att göra den när ni har en större buffert att ta av.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-08-18 klockan 05:17 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂