Renovera/måla om hyreshus
Sök:

Renovera/måla om hyreshus

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Anki

Den här artikeln publicerades 2017-05-07 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Renovera/måla om hyreshus

Hej!

Skulle vilja ha lite råd/information ang renovering av hyreshus…Min make äger ett hyreshus, vilket är i stort behov av renovering/ommålning. Husets taxeringsvärde är ca 500´tusen, innehåller 8 små lägenheter, en ommålning kommer, enl ett anbud, att kosta nästan lika mycket…500´tusen. Det vi undrar är om man får/kan göra avdrag för dessa kostnader? Även inom snar framtid måste tex taket på hyreshuset göras om…Blir dyrt..kan jag tycka..och speciellt om man inte kan få nån ”hjälp”..avdrag/bidrag med detta!

Tacksam för svar!

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Anki,
Eftersom att uthyrningsdelen är näringsverksamhet så kommer du inte kunna få någon ”hjälp” med ommålning/underhåll av hyresfastigheten, du får ju dock räkna bort momsen. Däremot så anser jag att 500 000 för ommålning av ett hus med 8 lägenheter känns väldigt dyrt.

Taxeringsvärdet på huset är ju bara grund för beskattning och har inte (längre) någon verklighetsanknytning, så det är inte någon intressant måttstock.

Lycka till!

 

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Martin!
  Hus för uthyrning till privatpersoner är ej momspliktig. Momsen blir som vilken kostnad som helst. Samtidigt utgår ingen moms på hyran.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Ingvar Kvartsberg

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Ni får ju dra av kostnaderna mot hyresintäkterna. Det gör ju att ni slipper skatta för någon vinst samtidigt som ommålningen bör öka värdet på huset. Det betyder ju mer eller mindre att ni har ökat värde på huset med oskattade pengar. Det är ju en bra grej tänker jag. :-)

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-05-07 klockan 09:52 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.