Resa ToR arbetet....
Sök:

Resa ToR arbetet….

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Anders

ställde för sedan frågan: Resa ToR arbetet….

Hej på er och tack för en fantastiskt bra podd som jag snart har lyssnat mig igenom alla avsniitt.

Jag har tidigare berättat att, från att varit fullständigt novis och utless på privat ekonomi, så har ni gett mig kunskap och ett brinnande intresse p.g.a. att ni har förklarat detta så enkelt. Vi brukar säga i vår familj att, jag kan räkna, men kan inte ekonomi, min fru är dock en jäkel på ekonomi, men kan inte räkna.

Nå väl, till huvudfrågan efter att ha lyssnat på avsnitt 20 tror jag (ljudkvaliteten sådär, men så jäkla bra avsnitt!) Bodil Jönsson kom med en intressant bok ”TANKAR OM TID” för många år sedan och detta omvandlade jag till egna kostnader (för tid är ju pengar om du ”arbetar för att få pengar”. Jag gjorde en kalkyl på vad min kostnad blev för att ta mig till jobbet varje dag med bil, vilket tog mig ca 3 tim ToR. Jag minns inte alla uppgifter, men vill minnas att jag fick lägga ca 40-45% av min nettoinkomst på att ta mig till jobbet, hur kul är det på en skala från -30K till -272K??!!

Åker tåg idag!

Må Väl
Anders

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Japp. Jag ställde upp alla mina alternativ i ett kalkylark (kunde välja mellan kanske 6 olika pendelparkeringar). Både pendeltid, antal bil-kilometrar och kostnad för olika pendelkort och bil. Efter ett halvår flyttade jag närmre jobbet istället och sparar nu 15 timmar i veckan. 🤷‍♂️

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Har också pendlat 14 mil tåg om dan tidigare, efter att jag flyttat mitt jobb närmre min bostad så sparar jag nu 3 timmar om dagen i pendlingstid.
  Tid som sedan kan göras om till pengar om man så vill!

  1+
  Gravatar ikon för användaren
  Robin Wikström
 2. Vit pil

  Otroligt vad långt folk har till jobbet. Jag tyckte jag fick jättelångt till jobbet när jag fick 15min med bil istället för 7 min. Nu cyklar jag halva året och det tar 31min.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Hooloovoo

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-12-04 klockan 20:05 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.