Revolut har börjat med guldhandel
Sök:

Revolut har börjat med guldhandel

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Gustaf

ställde för sedan frågan: Revolut har börjat med guldhandel

Vad tror ni om detta? Revolut verkar börjat med guldhandel för premium och metall-kunder. Inget fysiskt utan verkar vara typ ETF:er.

se länk:

https://cornucopia.cornubot.se/2020/03/reklam-revolut-har-borjat-med.html?m=1

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Verkar dåligt av två skäl:

Den faktiska allokeringen, och att den inte tillhör dig egentligen, gör att säkerheten är 0.0 och du har minst en motpartsrisk mot Revolut. Troligtvis även mot ytterligare en; förvaringsinstitutet. Räcker att någon av dem får problem och dina pengar är borta.

Det är inte i ett ISK. Du behöver deklarera varje försäljning och då behöver du veta massa historiska växelkurser och ha alla dina köp/sälj i ett excellark. Väldigt jobbigt, och om om det fungerar som de påstår, att du kan råka köpa (när du använder kortet) för guld så blir det väldigt mycket merarbete i din deklaration nästa år; en rad per kortköp ;)

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-03-29 klockan 20:45 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.