Revolut och överföring till Revolut-kortet
Sök:

Revolut och överföring till Revolut-kortet

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Daniel

ställde för sedan frågan: Revolut och överföring till Revolut-kortet

Hej

Lyssnade på avsnittet kring bästa betalkort och blev nyfiken på Revolut.

Dock, jag har lite svårt att förstå hur jag ska få det att fungera bra i praktiken om man inte utöver Revolut-kortet behåller sitt vanliga Visa/Mastercard utifrån att det är via det kortet man fyller på Revolut-kortet. En av poängerna kan vara att man vill slippa avgifter för sitt vanliga visakort och då blir det märkligt om betalkortet är beroende av ett annat betalkort. Därtill, och som någon annan påpekade, vill man verkligen lämna ut sitt kortnummer till Revolut? Inte för att jag misstror dem utan för att det finns så många exempel där cyberattacker har givit åtkomst till lagrade kortnr.

Alternativet är då en internationell överföring som kan ta flera dagar, men det löser inte den akuta situationen när man ex står på pizzerian och inser att kontot är tomt (igenkänningsfaktor? :-))

Kan det månne vara så att för en normal-Svensson så ska man sikta på något inhemskt alternativ, och att Revolut tvärtom är för särintressen?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jag har också läst avsnittet om Revolutkortet och några av kommentarerna.

Min slutsats blir att det måste vara folk med särintresse som väljer det kortet. Jag är glad att jag inte tillhör den gruppen och glad för jag slipper alla de problem som rapporterats i kommentarerna.

Troligen är vi på väg mot ett samhälle utan kortföretagen. I Sverige tror jag det inte dröjer länge förrän privatpersoner betalar de flesta av sina köp via Swish utan att något kortföretag blir inblandat.

All diskussion om kortavgifter, växlingsavgifter, bonusar och andra sk kortfördelar tycker jag verkar overkill. Det blir väl några hundralappar per år eller kanske någon tusenlapp, men herregud är det värt allt besvär med kort hit och dit.

I Sverige betalar jag med bankkort eller Swish. När jag åker utomlands på semester ett par gånger per år så tar jag med mig kontanter (oftast euro) som jag tar ut hemma i Sverige i en bankomat.  Bankkortet tar jag med som backup ifall det inte funkar med kontanter på något ställe. Det är en ganska problemfri tillvaro som jag är nöjd med.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  @Nisse: Hur gör du om du bor på hotell eller hyr bil? Då behöver man ju ofta ett kreditkort som en slags deposition. Hur gör du när du handlar online? Att använda bankkortet ger sämre möjligheter att få tillbaka pengar om kortnumret skulle bli stulet.

  Revolut tycker jag ocskå är mer av ett särintresse, och framtiden får visa var kort-branschen är på väg, men jag känner personligen att jag har svårt att klara mig utan ett kreditkort.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Rikard
 2. Vit pil

  Jag har aldrig behövt kreditkort när jag bott på hotell eller hyrt bil inom Europa.
  Jag handlar online, men har aldrig fått mitt nummer stulet.

  Kreditkort har sina fördelar, men jag är inte övertygad om att det är ett måste.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Björnen
 3. Vit pil

  Skippa kreditkortet från bank som kostar pengar och skaffa komplett bank kreditkort. Använd det för påfyllnad av revolut kortet och vipps får du 2% tillbaka på allt du handlar och ev banköverföringar tillbaka till ditt bankkonto. Dock max 2000kr per år. Jag tycker det är värt det lilla arbetet med överföringarna som bara tar någon minut.

  1+
  Gravatar ikon för användaren
  Johan F
 4. Vit pil

  Då kan du vara kvar i din bank och få din rabatt på försäkringar men ändå skaffa ett komplettkort och ett revolutkort och få 2000kr per år. Det ena behöver ju inte utesluta det andra;)

  1+
  Gravatar ikon för användaren
  Johan F
 5. Vit pil

  @Nisse det låter som att du har länsförsäkringar? Får jag fråga hur du fick bankkortet gratis? Mitt kostar nämligen 275Kr om året.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Karl

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-09-30 klockan 22:14 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.